У Путіна розповіли про долі полонених в Україні американських добровольців

У Кремлі заявили, що Російська Федерація “нічого не може гарантувати” щодо долі громадян Сполучених Штатів Америки, які воювали за Україну і потрапили в полон.

Москва наполягає, що на них не поширюються положення Женевських конвенцій, заявив прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков, передає MSNBC.

“Я нічого не можу гарантувати, це залежить від розслідування”, – сказав Пєсков у відповідь на питання про те, чи загрожує полоненим смертний вирок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загинув ще один громадянин США, який воював за Україну

Захоплені в полон американці нібито не мають відношення до Збройних сил України, а тому не підпадають під захист конвенцій, додав він.

“Буде суд і буде рішення суду. Вони брали участь в обстрілах російських військових. Створювали загрозу для їхнього життя і мають понести відповідальність за скоєні злочини”, – заявив речник Кремля.

У Харківській області під час битви під селом Ізбицьке зникли двоє добровольців із США. Два ветерани армії США з Алабами 39-річний Александр Друке й 27-річний Енді Тай Нгок Хуїн, які перебували в Україні та допомагали ЗСУ боротися з російськими окупантами, зникли безвісти кілька днів тому. Вони могли потрапити в полон.

Президент США Джо Байден підтвердив зникнення трьох американських військових. Вони воювали на боці України проти російського вторгнення.

Згодом Держдепартамент США заявив, що вивчає інформацію про можливе зникнення безвісти в Україні третього американського громадянина, що міг брати участь у війні.

У складі Інтернаціонального легіону оборони України служать представники 55 країн. Серед добровольців у підрозділі найбільше громадян США й Великої Британії. Далі – поляки й канадці, представники країн Балтії та північних країн, зокрема Фінляндії.