У Раді запропонували зміну Денісовій

У парламент внесли кандидатуру народного депутата Дмитра Лубінця на посаду уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

Таку пропозицію зробив голова ВР Руслан Стефанчук. Про це він написав у Facebook.

“Вірю, що його досвід на посаді голови Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономній Республіці Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин, а також його професійні та людські якості створять усі необхідні передумови для виконання в повному обсязі повноважень, покладених на Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини”, – написав голова ВР.

Відомо, що Лубінець родом із Волновахи Донецької області. 2019 року його обрали нардепом до Верховної Ради 9-го скликання як самовисуванця у 60-му окрузі (Донеччина). Зараз він є членом депутатської групи “За майбутнє”.

Він є головою комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та АР Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин.

Верховна Рада звільнила Людмилу Денісову з посади уповноваженої Верховної Ради з прав людини. Це відбулося під час засідання 31 травня. “За” проголосували 234 депутати. Призначення нового омбудсмена не було.

Денісова оскаржуватиме своє звільнення в суді. Вона написала в Telegram, що її звільнили всупереч Конституції, законам України й міжнародним стандартам.

Вона поскаржилася, що Офіс президента й Верховна Рада України тримали її в “ізоляції”. Її перестали запрошувати на офіційні зустрічі.