Кандидатський статус для України – моральне зобов’язання Євросоюзу: спікер сейму Латвії

Рішення про надання Україні статусу кандидата на вступ до Євросоюзу є моральним обов’язком ЄС, заявила речниця Сейму Латвії Інара Мурнієце. Про це повідомляє Delfi.

Мурнієце сказала на зустрічі з головою Сенату Чехії Мілошем Вистрчилом та віцеспікером парламенту України Оленою Кондратюк, які приїхали до Риги для участі у заходах саміту Ініціативи трьох морів, що «народ, який проливає свою кров за європейські цінності, заслуговує на найбільшу повагу та підтримку».

Спікерка Латвійського сейму також зазначила, що рішення щодо надання Україні статусу кандидата на вступ «надасть сили для продовження боротьби з агресором».

Мурнієце вважає, що навіть якщо війна затягнеться, Захід не повинен знижувати зусилля щодо підтримки України. «Ми повинні продовжувати допомагати Україні всіма способами – як військовими, так і фінансовими», – сказала вона.

Читайте також: 

Президент США Джо Байден вірить, що Україна вступить до Європейського Союзу. Таку думку американський лідер висловив під час спілкування із журналістами у Делавері.

Усі 27 країн ЄС підтвердили свою готовність на саміті 23-24 червня проголосувати за надання Україні статусу кандидата на членство в Євросоюзі.

8 червня Європейський парламент підтримав резолюцію, якою рекомендував Раді ЄС надати Україні статус кандидата на вступ до ЄС на саміті 23-24 червня.