Військове керівництво РФ занепокоїлося – переміщує пункти управління подалі від передової

Російські загарбники почали переміщувати пункти управління військами вглиб окупованих територій.

Зокрема, пункт управління групою російських військ “Схід” перемістили з району Бугаївки на Харківщині до Сватового Луганської області. Про це повідомив СтратКом ЗСУ у Telegram.

Також ПУ Центрального ВО перемістили з району Нововодяного в Хороше на Луганщині, а КП Південного ВО з району Більмака до Азова Запорізької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Артилерійські дуелі й відмови росіян воювати: британська розвідка описала ситуацію на Донбасі

“Тобто почався цілком очікуваний процес: російське командування розуміє, що тепер їхні КП та ПУ в небезпеці на глибині від лінії фронту до 30 кілометрів. Зрозуміло, це лише негативно позначиться на управлінні військами. Крім того, перемістити КП та ПУ то пів біди, а що робити зі складами БК, ПММ, рембазами тощо? Логістика окупантів, налагоджена за останні два-три місяці, знову починає сипатися”, – зазначили в СтратКомі.

Управління в угрупованні військ Російської Федерації організовано погано. Зокрема, про це свідчить ліквідація Збройними силами України російських генералів.

Військове керівництво РФ змушене наближати пункти управління до передової, бо офіцерський склад середньої і молодшої ланки не справляється. В цьому запевнив генерал-лейтенант у відставці, військовий експерт Ігор Романенко.

Російського президента Володимира Путіна не зупиняють колосальні втрати росіян, зазначив Романенко. Диктатор керується “політичними завданнями, а не військовими”.

Збройні сили України на Херсонщині вже здійснюють контрудари, щоб відтіснити російські війська. Повноцінний контрнаступ стане можливий разом із поставками зброї за лендлізом десь наприкінці серпня. Важке озброєння також важливе на Донбасі щоб сповільнити просування Росії. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий експерт Іван Січень.