Поточний тиждень стане вирішальним у битві за Сіверськодонецьк – американські аналітики

Поточний тиждень на Донбасі стане вирішальним для російських окупантів щодо зусиль із встановлення контролю над Сіверськодонецьком Луганської області.

Військове керівництво Росії призначило крайнім терміном для виходу російських військ на адміністративний кордон Луганської області 26 червня, ідеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

“Імовірно, це призведе до активізації зусиль росіян щодо встановлення повного контролю над Сіверськодонецьком та просування на захід до кордону області. Станом на 20 червня російські сили захопили майже все місто, окрім промзони заводу “Азот”. Окупанти взяли під контроль південно-східну околицю Метьолкіне”, – пишуть аналітики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партизанський спротив на захоплених територіях не дає РФ встановити свої порядки – ISW

Російські війська, найімовірніше, і далі намагатимуться зачистити завод “Азот” та завершити операції з оточення на південь від Сіверськодонецька та Лисичанська, по трасі Т1302 Бахмут – Лисичанськ.

Ворожі війська для підтримки операцій зі сходу накопичують техніку навколо Тошківки та перекидають її до Старобільська, розташованого приблизно за 40 км на північний схід від Сіверськодонецька.

За прогнозом ISW, окупанти продовжать перекидати війська та техніку до міста, щоб виконати завдання із завершення захоплення промзони найближчого тижня.

По всій лінії Луганського фронту вкрай важка ситуація. Вчора російські загарбники почали широкомасштабний наступ. Окупанти накопичили достатньо резервів. У вогні всі вільні населені пункти Луганщини. У Сіверськодонецьку бої тривають у промзоні. Українські війська контролюють лише територію заводу “Азот”.

Загарбники наступають уздовж траси Лисичанськ – Бахмут. Населені пункти біля неї під постійними обстрілами.

Українські захисники не в оточенні. Вони завдають суттєвих втрат ворогу. Лікарні та морги на окупованих територіях переповнені окупантами.