Через санкції з росіян збиратимуть плату за SIM-карти

Великі мобільні оператори у рф почали запроваджувати плату за SIM-карти для нових користувачів – через відмову від закупівель у західних виробників собівартість сім-карт зросла в 3,5 рази. 

Про це пише російське видання Комерсант. За даними медіа, уже улітку плату за сім-карти при нових підключеннях вводять великі надавачі послуг мобільного зв’язку: Вимпелком (Білайн),МТС та Tele2. А оператор Мегафон та дочірній Yota уже почали брати гроші з росіян – 50 рублів за SIM-карту. 

Російські оператори кажуть, що плата за сім-картки дозволить частково компенсувати зростання витрат оператора на підключення нових абонентів. Деякі компанії включають плату за підключення до вартості стартового балансу.

Генеральний директор TelecomDaily Денис Кусков зазначив, що наразі собівартість сім-карти для оператора зараз становить близько €0,8. 

Нагадаємо, через санкції Євросоюзу великі російські виробники харчових продуктів зіткнулися з нестачею картону для харчової упаковки, що порушує стабільність постачань.

Як повідомлялось, російський онлайн-рітейлер Wildberries продовжує продавати одяг від брендів Inditex, які призупинили діяльність у рф. Серед них – і головний лейбл Zara іспанської групи.