Хотіли атакувати, але отримали “по зубах”: на Харківщині ЗСУ ефектно нищать окупантів

На Харківщині російські загарбники не полишають спроб наступати. Однак Збройні сили України тримають оборону і завдають колосальних втрат окупантам.

Так, на одному з напрямків Харківської області ворог намагався атакувати. Однак безуспішно. Про це повідомили на сторінці 92-ї окремої механізованої бригади імені кошового отамана Івана Сірка у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Запоріжжі ЗСУ “всипали перцю” ворогу: понад 30 росіян загиблих і 40 поранених

19 червня у результаті спільної роботи бійців 92-ї та 40-ї ОМБР, а також 125-го батальйону тероборони знешкодили 23 росіян. Ще понад 50 – поранили.

“Також ворог зазнав втрат у техніці. Зокрема знешкодили або пошкодили три танки Т-72, три РСЗВ, БТР-80, БМП-2, КамАЗ та радіолокаційну станцію. Незважаючи на те, що окупант укріплюється, мінує місцевість, застосовує артилерію і танки, а також постійно проводить розвідку БПЛА, наші захисники тримають стрій і завдають противнику втрат”, – додали в бригаді.

На Харківському напрямку основні зусилля противник зосереджує на утриманні зайнятих рубежів.

Ворог намагається не допустити виходу української оборони на державний кордон та в тил угруповання військ, що діє на Слов’янському напрямку, повідомив уранці 17 червня Генеральний штаб Збройних сил України.

Тим часом росіяни продовжують тероризувати мирне населення Харкова та області. Минулої доби, 19 червня, у Харкові ворог бив по околицях міста та по Холодногірському району. Ранок 20 червня у місті також почався з ударів.

У Балаклії двоє людей поранені. В Іванівці Ізюмського району, троє. Також обстрілів зазнав Чугуїв – один постраждалий. У Первомайському Лозівського району поранена дитина 13 років. У Шевченковому Куп’янського району також один постраждалий.