Строковиків з крейсера «Москва» хочуть знову відправити на війну: подробиціі

Членів екіпажу, що вижили на потопленому Україною ракетному крейсері «Москва», можуть знову відправити в зону бойових дій.

Про це пише Нова газета. Європа з посиланням на батьків матросів.

У своєму листі до військової прокуратури Севастополя, в Комітет солдатських матерів і до Уповноваженого з прав людини родичі тих, що вижили, поскаржилися, що строковиків досі не перевели на сушу.

Зараз вони утримуються на сторожовому кораблі «Ладний», який був введений в експлуатацію в 1981 році. Корабель потребує ремонту і не дуже придатний для походів.

«Є інформація від військовослужбовців про подальший вихід в море для участі в СВО (спецоперації) сторожовий корабель «Ладний» імовірно 30 червня. Просимо провести перевірку щодо можливої участі СКР (сторожовий корабель) «Ладний» у СВО з екіпажем, у складі якого перебувають військовослужбовці строкової служби», — йдеться в документі.

Раніше ми писали, що серед родичів загиблих на крейсері «Москва», продовжує зростати напруга. Водночас родини змушують замовчувати інформацію про зниклих моряків.

Також нагадаємо, що російські військові забрали з затонулого крейсера «Москва» тіла загиблих моряків та секретну апаратуру.