“Збирають халабуди із л**йна та палок” – Андрющенко про “велике будівництво” у Маріуполі

У знищеному та зблокованому Росією Маріуполі на Донеччині окупанти почали зводити “гуртожитки”.

Вони призначені для майбутнього поселення місцевих жителів, яких загарбники залишили без даху над головою, повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Тelegram 21 червня.

“По місту почали збір халабуд із лайна та палок одноповерхових гуртожитків. Якщо всі обіцянки окупанти виконають, то буде розміщено до зими до 5 тисяч людей. Або 5 відсотків усіх, кого утримують заручниками росіяни в місті”, – написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мародери в Маріуполі продають росіянам крадені прикраси

За його словами, зону так званого “великого будівництва” після рекламної демонстрації закривають банерами та ставлять охорону по периметру.

“Аби містяни не бачили будівництво фортифікаційних споруд поряд із майбутніми тимчасовими будинками”, – пояснив Андрющенко.

Російські війська знищили в Маріуполі понад 95% споруд, у тому числі цивільних, житла людей.

Точну кількість загиблих у Маріуполі встановити неможливо. За різними оцінками, через дії окупантів у місті могли померти до 22 тис. мирних мешканців.

Заблокований з 1 березня Маріуполь повністю контролюють росіяни. У місті все ще перебуває приблизно 100 тис. українців. “Евакуюватися” окупанти дозволяють лише на територію РФ або ОРДЛО, попередньо пройшовши “фільтрацію”.

У місті критична ситуація: бракує їжі, води, ліків. Через масові поховання загиблих у подвір’ях, відсутність водопостачання та тотальну антисанітарію у Маріуполі прогнозують епідеміологічну катастрофу.