Історична подія. Перший фоліант Шекспіра пустять з молотка за кругленьку суму

Аукціон Sotheby’s виставив на торги легендарне видання п’єс Вільяма Шекспіра. 21 червня будуть оголошені результати, причому організатори планують виручити $1.5−2.5 млн.

Перший фоліант Шекспіра було видано після смерті письменника двома його друзями — Джоном Хемінгсом та Генрі Конделом. Без їхньої допомоги багато знаменитих творів класика могли бути просто втрачені.

До збірки, перший тираж якої налічував лише 750 копій, увійшло 36 п’єс.

До наших днів пішли не всі екземпляри. Вважається, що у музеях та бібліотеках зберігається 235 томів, і ще близько 20 – у приватних колекціях. Тому продаж кожної книги – справжня подія.

Книга, яку можна буде купити на Sotheby’s, належала раніше сім’ї з Шотландії. Вона була куплена в XVII столітті, що робить її, ймовірно, єдиним збереженим до наших днів екземпляром шотландського виробництва.

Видання було виставлене на торги 7 червня серед кількох не менш іменитих лотів — наприклад, там є культова робота Чарльза Дарвіна Походження видів.

Аукціон закриється 21 червня. За це рідкісне видання організатори планують виручити від півтора до двох з половиною мільйонів доларів, що зробить книгу однією з найдорожчих у світі.

Читайте також:

Група єгиптологів на чолі з Ахмедом Зікрі виявила незвичайну гробницю періоду Стародавнього Царства. В ній були двері, які, на їхню думку, символізували вхід у підземний світ.

Найвищий суд Німеччини вирішив, що антисемітський барельєф зі стіни церкви у Віттенберзі, де проповідував Мартін Лютер, можна не прибирати.

Будівельники, які працювали над будівництвом парку неподалік Мериди, столиці штату Юкатан, Мексика, натрапили на залишки кам’яних споруд.