Загинув ще один громадянин США, який воював за Україну

Під час бойових дій в Україні загинув громадянин Сполучених Штатів Америки Стівен Забельські.

У некролозі, написаному членами родини 52-річного американця, зазначено, що він помер 15 травня, повідомляє The Washington Post. Держдеп США підтвердив виданню цю інформацію.

“Таким чином, Забельскі став щонайменше другим американцем, загиблим на війні в Україні”, – ідеться у публікації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден прокоментував зникнення американських військових на Харківщині

Джерело газети в Держдепі повідомило, що відомство підтримує зв’язок із сім’єю американця і надає “усю можливу консульську допомогу”. Водночас “із поваги до родини загиблого у важкий час” дипломат не став повідомляти детальнішу інформацію.

Забельскі міг бути ветераном Сухопутних військ США.

Наприкінці квітня повідомляли про загибель в Україні американського громадянина Віллі Джозефа Кенсела.

В Харьковской области во время битвы под селом Избицкое исчезли двое добровольцев из США.

Два ветерана армии США с Алабамы 39-летний Александр Друке и 27-летний Энди Тай Нгок Хуин, которые находились в Украине и помогали ВСУ бороться с российскими оккупантами, пропали без вести. Они могли попасть в плен.

Впоследствии Госдепартамент США заявил, что изучает информацию о возможноной пропаже без вести в Украине третьего американского гражданина, который мог участвовать в войне.

У складі Інтернаціонального легіону оборони України служать представники 55 країн. Серед добровольців у підрозділі найбільше громадян США й Великої Британії. Далі – поляки й канадці, представники країн Балтії та північних країн, зокрема Фінляндії.