російська авіакомпанія через брак запчастин скорочує літаковий парк

російська авіакомпанія Azur Air через відсутність запчастин зупиняє експлуатацію приблизно половини літаків, які залишилися у її розпорядженні після введення санкцій.

«Інтерфакс» наводить витримки з листа гендиректора компанії Євгена Корольова до співробітників, у якому сказано, що це вимушене рішення, щоб забезпечити максимальну безпеку польотів на період, доки компанія шукає нові канали постачання запчастин. Azur Air зупиняє експлуатацію 10 із 22 своїх літаків, пише «Ліга».

Компанія спеціалізується на чартерних рейсах на замовлення туроператорів. За даними росавіації, це восьма за обсягами пасажиропотоку авіакомпанія рф за підсумками 2021 року. До введення санкцій у її розпорядженні було 35 Boeing.

Читайте також

Україна направила до Європейського Союзу свої пропозиції щодо сьомого санкційного пакету проти рф.

Зокрема, українська сторона хоче, щоб ЄС включив у сьомий пакет санкцій проти рф тотальне ембарго на російські енергоносії.

Президент Володимир Зеленський вважає, що сьомий санкційний пакет ЄС має бути настільки відчутним для росії, як шість попередніх разом узяті.

Водночас, брюссельський кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк зазначив, що ЄС поки що не має жодних міркувань щодо запровадження сьомого пакету санкцій проти рф. У проекті комюніке, за підсумками саміту лідерів ЄС, сьомий санкційний пакет навіть не згадується.