Найнебезпечніше місце: ЗМІ розповіло, де може початися зіткнення Росії та НАТО

Сувалкский коридор гіпотетично є найнебезпечнішою територією.

Саме він може стати першою метою для влади РФ в разі розв’язання війни проти Північноатлантичного альянсу, пише Politico.

“Розташоване на південно-східному кордоні Литви місто Друскінінкай виходить на вузьку смужку стратегічної території, відому як Сувалкський коридор. Західні військові планувальники попереджають, що цей район, ймовірно, стане однією з перших цілей російського президента, якщо він коли-небудь вирішить роздути війну на Україні до прямого зіткнення з НАТО”, – ідеться в матеріалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін планував почати війну в країнах Балтії 2027 року – литовський депутат

Журналісти припустили, що Кремль може спробувати прокласти сухопутний коридор до Калінінграда. Це і стане поштовхом для масштабної війни держав із застосуванням ядерної зброї.

Назву Сувалкскому коридору дав 2015 року колишній президент Естонії Тоомас Хендрік Ільвес. На його думку, ця ділянка завдовшки приблизно 100 км дуже небезпечна тим, що в разі захоплення Росією країни Балтії будуть відрізані.

Раніше голова Міноборони США Ллойд Остін заявив, що президент Російської Федерації Володимир Путін не бажає воювати з НАТО. Але якщо Росія нападе на одного з членів Альянсу, то “правила гри” одразу зміняться.