Бійці ЗСУ ліквідували на півдні десятки росіян, станцію зв’язку та склади боєприпасів

На Південному напрямку за добу українські військові знищили скупчення живої сили і техніки росії, а також три склади боєприпасів.

Обмежений у маневрах і скутий у просуванні вперед противник на суші намагається триматися на крайньому облаштованому рубежі оборони. Тим часом з повітря і тимчасово окупованого Криму завдає масованих ракетних ударів, повідомляє Оперативне командування «Південь».

У Херсонській області по позиціях ЗСУ завдав авіаційного удару ворожий гелікоптер Ка-52. Обійшлося без втрат. У відповідь українськими гелікоптерами атаковано скупчення противника.

Намагаючись посилити свій вплив на оборону і контрнаступальні дії ЗСУ, ворог застосував заборонені нормами міжнародного гуманітарного права запальні боєприпаси.

Всього протягом доби знищені 25 російських загарбників, танк Т-62, самохідна реактивна установка розмінування «Метеорит», потужна станція зв’язку, радіолокаційна станція і станція радіоелектронної боротьби, дві одиниці військової автомобільної техніки і три склади боєприпасів. При спробі провести повітряну розвідку в Миколаївській області ворог також позбувся двох БПЛА типу «Орлан-10».

Раніше в Луганській області українські військові замінували понтонний міст, що проклали окупанти для форсування річки. Міст палав красиво.

Правоохоронці повідомили про підозру в держзраді меру Куп’янська Геннадію Мацегору та ще семи особам, які брали участь у створенні окупаційної «адміністрації» Харківської області.