Радбез ООН збереться на засідання заради України: що обговорюватимуть

У вівторок, 21 червня, Рада безпеки Організації Об’єднаних Націй збереться на чергове засідання.

Обговорить підбурювання до насильства як одну з причини агресії Росії проти України, повідомив секретаріат Радбезу ООН, пише “Укрінформ”.

Пункт порядку денного засідання РБ названий “Підбурювання до насильства, що призвело до скоєння жорстоких злочинів”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міжнародна спільнота давно закривала очі: Кислиця згадав, як РФ “віджала” місце в Радбезі ООН

Зазначається, члени Радбезу та представники запрошених країн зроблять заяви про причини війни, зокрема про роль, яку в її розв’язанні зіграли пропаганда та мова ворожнечі в Росії. Ініціювала розгляд цього питання Албанія, яка головує в РБ у червні.

Засідання розпочнеться о 10:00 за східноамериканським часом (о 17:00 за Києвом). Запланований виступ постпреда України при цій організації Сергія Кислиці.

Російські пропагандисти намагаються переконати, що метою лідерів Франції, Італії, Німеччини й Румунії під час візиту до Києва було схиляння України до перемовин з Росією.

Телеведучий Володимир Соловйов навів тезу президента Франції Еммануеля Макрона про те, що Україна має самостійно вести перемовини з Росією, повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО. У такий спосіб пропагандист “намагався сформувати враження, що начебто лідери європейських держав намагалися схилити Україну до перемовин з агресором”.