У Путіна заявили, що “криза” в Україні буде затяжною

У Кремлі вбачають “затяжну кризу” в Україні. Відносини Росії і Заходу на низькій точці.

Про це заявив прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков, передає MSNBC.

Телеканал показав фрагменти інтерв’ю Пєскова. Серед іншого у ньому він заявив, що Росія більше ніколи не довірятиме західним країнам.

“Так, це буде тривала криза. Ми більше не будемо ніколи довіряти Заходу”, – сказав Пєсков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль відреагував на рішення Єврокомісії щодо України

За його словами, Росія не може гарантувати, що американців, які потрапили в полон під Харковом, не чекатиме смертна кара в так званій ДНР.

Також він розповів про своє ставлення до арешту американської баскетболістки Бріттні Грайнер, у якої нібито знайшли заборонені речовини в Шереметьєво.

Повне інтерв’ю поки не опублікували.

Бойовики так званої ДНР “засудили” до смертної кари трьох іноземних воїнів, які захищали Україну. Так званий верховний суд ОРДО заявив про “вирок” британцям Ейдену Асліну, Шону Піннеру і марокканцю Саадуну Брагіму. Також окупанти заявили, що полонені “можуть оскаржити рішення” і “просити про помилування”.

Дали іноземним захисникам України місяць на “оскарження рішення” так званого суду.

Однак на іноземних громадян, які служать у лавах Збройних сил України, поширюється правовий статус комбатантів. Цей статус наділяє їх правом на поводження з ними як з військовополоненими, якщо вони потрапили до рук ворога. Це значить, що вони захищені Женевською конвенцією.