Їздили в Москву до Володіна: як “перевзулися” соратники Медведчука

Народні депутати від “Опозиційної платформи – За життя”, які їздили в Державну Думу РФ до російського спікера, ворога України В’ячеслава Володіна, тепер змінили політичну риторику.

Про це повідомив рух “Чесно”.

Ті, хто раніше виступали за співробітництво з країною-агресоркою Росією і “негайне виконання Мінських угод”, зараз виявились “палкими прихильниками” вступу України до ЄС.

Про це з трибуни парламенту заявляють ті депутати від ОПЗЖ, які у 2020 році делегацією від цієї партії на чолі з Віктором Медведчуком зустрічалися в Кремлі із депутатами та керівництвом Держдуми РФ – спікером Володіним, його заступником Олексій Гордєєвим, з главами фракцій “Единая Россия” і КПРФ Сергієм Невєрним і Геннадієм Зюгановим.

А перед тим Медведчук у Кремлі зустрічався зі своїм кумом Володимиром Путіним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардепи, блогери і Єгорова: активісти склали список колаборантів

Про наближення до стандартів ЄС тепер заявляє Тетяна Плачкова, яка на шостий рік російської військової агресії каталася в Москву.

А Олександр Колтунович, який ще на початку лютого найбільше серед колег говорив про виконання Мінських угод і вимагав від Верховної Ради проголосувати за вибори на окупованих територіях, амністію осіб, прямі перемовини з ОРДЛО, тепер розповідає, як посилити переговорні позиції України перед ЄС, повідомляють “Чесно”.

Колтунович торік проштовхував у парламенті російський “Спутник V”.

“Неймовірне перевзування ОПЗЖ”, – пишуть активісти.

У квітні нардепи з ОПЗЖ створили групу “Платформа за життя та мир”, її очолив Юрій Бойко. Фракцію розпустили. Також створили другу групу – “Відновлення України”.

Після початку повномасштабної російської агресії низка депутатів, які потрапили у Верховну Раду від ОПЗЖ, відсутні на засіданнях.

20 червня Восьмий апеляційний адміністративний суд заборонив партію ОПЗЖ.