Верещук прокоментувала ситуацію на “Азоті”

На підприємстві “Азот” у Сіверськодонецьку зараз знаходяться близько 300 цивільних осіб. На території заводу відбуваються запеклі бої.

На відміну від “Азовсталі” там немає розгалуженої мережі бомбосховищ, повідомила віцепрем’єр з питань реінтеграції Ірина Верещук.

Раніше українська сторона офіційно домагалася від загарбників відкриття гуманітарного коридору для евакуації цивільних, які перебувають на території підприємства, але цього не сталося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали відео жорстких вуличних боїв у Сіверськодонецьку (18+)

Крім того, українська сторона і міжнародні організації повинні отримати підтвердження добровільного бажання цивільних покинути “Азот”.

“Мені пообіцяли військові, що будуть зроблені короткі відео з цими людьми… Якщо це станеться, ми, звичайно, будемо продовжувати пробивати коридор з “Азоту”, – заявила Верещук.

18 червня голова Луганської ОВВА Сергій Гайдай заявив, що мирне населення, яке переховується в підвалах заводу “Азот” у Сіверськодонецьку, відмовляється від евакуації.

У понеділок стало відомо, що бої з російськими військами за Сіверськодонецьк ведуться вже в промисловій зоні. Українська сторона контролює тільки територію заводу “Азот”.

Російські окупанти планують вийти на рубежі Луганської області до 26 червня. Зараз російська армія кинула фактично всі свої сили і засоби, щоб штурмувати населені пункти довкола. Вони намагаються прорвати захист наших військ, які здійснюють оборону Лисичанська і Сіверськодонецька, взяти їх в оточення.