“Виїжджайте через Крим” – жителям Херсонщини радять негайно евакуюватися

Жителів тимчасово окупованої території Херсонської області закликають виїхати з регіону.

“Виїжджайте, будь ласка, тому що українська армія буде обов’язково звільняти ці землі. Дуже важко потім буде відкрити гуманітарний коридор, коли там будуть діти. Це було важко в Маріуполі, а в Херсонській області це буде ще важче. Бо ворог вчиться, стає більш цинічним, використовує живий щит, особливо дітей”, – заявила міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стали відомі подробиці держзради, яка призвела до швидкої окупації Херсонщини

Вона радить українцям скористатися фейковими документами, які їм видали окупанти. І виїжджати через Крим. “Українська влада за це не каратиме”, – сказала вона.

Збройні сили України підійшли до окупованого Херсону на відстань 15 км, повідомив радник голови Офісу президента Олексій Арестович. “Херсон вже видно в приціли та біноклі, тобто вже проступають будинки, все чітко”, – заявив він.

Наприкінці березня бійці ЗСУ перейшли в контрнаступ.

1 червня стало відомо, що на Херсонщині з боку Дніпропетровської області Збройні сили України звільнили понад 20 населених пунктів. ЗСУ продовжують іти вперед, звільняючи окупований регіон.

29 травня українські захисники пішли в контрнаступ на Бериславському напрямку Херсонщини й уже просунулися на 9 км. Окупантів вибивають із третьої лінії оборони, яку ті вибудовували раніше. Внаслідок контрнаступальних дій на півдні ворог зазнав суттєвих втрат і зайняв оборону на невигідних позиціях.