Українські військові зі Зміїного досі в полоні – Верещук назвала кількість

Частина військових з острова Зміїний досі у полоні російських окупантів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Ромка правильно орків послав” – як живе автор крилатої фрази про “русский корабль” і що про нього розповідають земляки

За офіційною інформацією, 75 осіб. Такі дані озвучено на брифінгу міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук, повідомляє Радіо Свобода.

Раніше під час обміну деякі з військових зі Зміїного буди звільнені. Нині міністерство не займається обміном, але володіє реєстром полонених.

Російські окупанти атакували острів у перший день війни – 24 лютого. Спочатку українцям запропонували здатися, але захисники відповіли відмовою: “Русскій воєнний корабль, іді нах*й!” Ця фраза стала символом українського спротиву.

Морпіхи двічі відбили напади російських окупантів, проте не могли продовжувати захист острова. Окупанти повністю розтрощили інфраструктуру острова (маяк, вежі, антени тощо), зв’язок зі Зміїним перервався. Доля захисників залишалась невідомою.

У ЗСУ 28 лютого повідомили, що морські піхотинці та прикордонники, яких узяли в полон російські окупанти на острові Зміїний, живі. 24 березня частину військових повернули додому.