“Коли ти відверто дурненький”. Український боксер Редкач виклав фото з росіянином і заявив, що спорт поза політикою

“Так, як старанно трудяться спортсмени, а в цьому випадку – потом і кров’ю – жоден політик так не працює, маючи рахунок держбюджету у своїх кишенях. Не треба плутати лазню з вахтою”, – написав Редкач.

Серед тих, хто відреагував на пост Редкача, виявився колишній тенісист України №1 Олександр Долгополов, який нещодавно завершив кар’єру.

“Коли ти відверто дурненький і тішиш головного російського г…ндона. Поясніть недоумкуватому, що політика і геноцид – різні речі”, – попросив Долгополов у Stories Instagram (на момент публікації матеріалу пост уже недоступний).

dolgopolov_redkach1

dolgopolov_redkach1

Зі свого боку Бівол у коментарі російському спортивно-пропагандистському ресурсу “Матч ТВ” заявив, що вони з Редкачем не є близькими друзями, але під час випадкових зустрічей “завжди нормально спілкуються”.

“Як людина ставиться до мене, так і я до неї. Сфоткалася і сфоткалася. У мене в команді є хлопці з України. Ми, спортсмени, думаємо про спорт”, сказав Бівол.

Контекст:

36-річний Редкач – уродженець Шостки Сумської області, виступає у легкій боксерській вазі (23-6-1, 18 КО). Відомий провокаційною манерою домінування в рингу. Зокрема, у січні 2020-го Редкача дискваліфікували на пів року (спочатку йому дали рік, але потім скоротили термін дискваліфікації) і він заплатив штраф за те, що вкусив у рингу суперника Денні Гарсію, зазначало видання Boxing Scene.

Редкач відомий і провокаційними висловлюваннями. Зокрема, Іван неодноразово провокував титулованіших співгромадян – чемпіона світу в суперважкій категорії Олександра Усика та ексчемпіона світу з боксу у напівлегкій та легкій вагових категоріях Василя Ломаченка.

У вересні 2021-го, писала Tribuna.com, Редкач заявив, що дуже любить Україну, але не любить людей, які у ній живуть.