“Росія дуже нервово сприймає нашу активність” – Зеленський про обстріли Харкова та Одеси

Україна рухається до головного рішення Європейської Ради, яке буде ухвалене в п’ятницю. Однак Росія нервово сприймає українську активність на міжнародній політичній арені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни на наступному тижні посилять ворожу активність – Зеленський

“Як я припускав, Росія дуже нервово сприймає нашу активність. Знову обстріли Харкова та Одеси. Противник робить спроби жорстоких наступальних дій на Донбасі. Це зло, яке можна заспокоїти тільки на полі бою”, – сказав президент України Володимир Зеленський у черговому зверненні.

ЗСУ продовжують захищати Сіверськодонецьк і Лисичанськ.

“Донбас зараз найбільш складний регіон. Там найважчі бої. Окупанти отримують відповіді на свої дії проти нас”, – сказав глава держави.

Європейська комісія підтримала рекомендацію надати Україні статус кандидата на вступ в Європейський Союз. Рішення ухвалили в п’ятницю, 17 червня. Процес вступу в Євросоюз може тривати понад 10 років. Упродовж цього періоду Україна має впровадити правила й стандарти ЄС.

Остаточне рішення щодо надання статусу кандидата України на членство в ЄС мають ухвалити на саміті 23-24 червня в Брюсселі. Для ухвалення рішення мають проголосувати всі країни-члени Євросоюзу.