Херсон вже видно в приціли та біноклі – Арестович

Збройні сили України підійшли до окупованого Херсону на відстань 15 км.

“Наші війська, атакуючи правобережний плацдарм, єдиний, який залишився на правому березі, зробили протягом 50 км систему районів оборони, перейшовши Інгулець. І утримують його благополучно”, – повідомив радник голови Офісу президента Олексій Арестович в інтерв’ю журналісту Дмитру Гордону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контрнаступ на Херсонщині: ЗСУ наближаються до Томиної Балки

Російським військам не вдається посунути українських захисників з цих позицій.

“А це дуже серйозна підстава для звільнення Херсона в майбутньому. Херсон вже видно в приціли та біноклі, тобто вже проступають будинки, все чітко, 15 кілометрів. Це не означає, що це буде завтра. Війна так влаштована, що 15 км можна йти рік. Але тим не менше це близько”, – підкреслив Арестович.

Херсон можна буде повернути, коли українські сили отримають далекобійну артилерію і HIMARS, додав він.

1 червня на Херсонщині зі сторони Дніпропетровської області ЗСУ звільнили понад 20 населених пунктів. ЗСУ продовжують іти вперед, звільняючи окупований регіон.

29 травня українські захисники пішли в контрнаступ на Бериславському напрямку Херсонщини й уже просунулися на 9 км. Окупантів вибивають із третьої лінії оборони, яку ті вибудовували раніше. Внаслідок контрнаступальних дій на півдні ворог зазнав суттєвих втрат і зайняв оборону на невигідних позиціях.