США зробили низку кроків для зниження цін на світовому ринку пального

Адміністрація президента США для пом’якшення наслідків інфляції, зокрема суттєвого стрибка цін на пальне розкрила нафтові резерви і розширила доступ до біопалива.

Про це заявляє Білий дім у Твіттері.

«Оскільки найбільш впливовим чинником інфляції стала війна путіна проти України, президент США вжив заходів, щоби пом’якшити наслідки «путінського» стрибка цін для звичайних сімей»,- зазначається у повідомленні.

Ці заходи охоплюють, зокрема, три головні кроки – вивільнення 1 мільйона барелів нафти на добу зі стратегічного нафтового резерву США. Крім того, Вашингтон доклав зусиль, щоби «згуртувати союзників» у всьому світі для вивільнення загалом 240 додаткових мільйонів барелів нафти. Паралельно адміністрація Байдена розширила доступ до біопалива, що також спрямовано на зниження цін на пальне, передусім у самих США.

Раніше Польща вирішила поставити Україні близько 25 тисяч тонн бензину, аби допомогти впоратися з дефіцитом палива на ринку.

Кабінет міністрів відмовився від державного регулювання цін на пальне, що було чинне з травня минулого року. Рішення спрямоване на наповнення ринку паливом.

Міністерство економіки підвищило граничну ціну на бензин до 33,36 гривні за літр і зменшило на дизпальне до 35,31 гривні за літр.

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що ціни на бензин уже ніколи не будуть на тому рівні, на якому були до початку війни в Україні.