Ворог цілий день обстрілював Харків, двоє поранених

Окупанти посилили обстріли Харкова та області.

З РСЗО б’ють по по Київському, Шевченківському, Салтівському та Індустріальному районах Харкова. Також по місту та області б’ють ракетами, повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов у Telegram.

Є влучання в промислову зону, в заклади освіти. Ворог також б’є по Чугуєву, Лозовій, по Золочівській та Дергачівських громадах.

Протягом дня загинули три людини – 65-річна жінка в Кутузівці, 61-річна жінка та 49-річний чоловік в Балаклії.

В Індустріальному районі Харкова двоє поранених.

Раніше обстріли були між 23:00 та 00:00 годин. Сьогодні вони тривали протягом дня.

Люди продовжують повертатися до Харкова. За попередніми даними, у місті вже близько 700 тис. мешканців. Це майже половина харків’ян

“Наголошую, що безпека у Харкові досить умовна, на вулицях перебувати все ще небезпечно, у будь-який час може прилетіли до будь-якого подвір’я. Необхідно дослухатися до сигналів тривоги та не перебувати без потреби на вулицях”, – пише голова області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ посилила інтенсивність обстрілів Харкова – мер

На Харківщині постійно фіксують накопичення та переміщення військ на державному кордоні.

“Я щодня зустрічаюся з нашими військовими і бачу, що у них вистачає і мотивації, і духу, і навичок, щоб тримати свої позиції та відсувати ворога подалі від Харкова”, – розповів Синєгубов.

Учора на Харківщині росіяни намагалися атакувати бійців 92-ї бригади, але отримали відсіч. Українці ліквідували 23-х окупантів, поранили ще 50 та знешкодивши 10 одиниць техніки.

Росіяни продовжують тероризувати мирне населення Харкова та області. Минулої доби, 19 червня, у Харкові ворог бив по околицях міста та по Холодногірському району. Ранок 20 червня у місті також почався з ударів.

У Балаклії двоє людей поранені. В Іванівці Ізюмського району, троє. Також обстрілів зазнав Чугуїв – один постраждалий. У Первомайському Лозівського району, поранена дитина 13 років. У Шевченковому Куп’янського району також один постраждалий.