Вчителі Мелітополя відмовляють окупантам у співпраці: подробиці

У тимчасово захопленому Мелітополі Запорізької області майже всі освітяни відмовилися від співпраці з російськими загарбниками.

Таке рішення прийняли 90% з них. Про це повідомив міський голова Іван Федоров в ефірі національного телемарафону.

Зазначається, що всього у Мелітополі 2700 співробітників місцевого управління освіти. Лише 10% з них допомагають ворогу.

“Ті 10%, які погодились, – це технічні спеціалісти – двірники і так далі. Тому практично жоден вчитель не погодився співпрацювати з колаборантами. Це є беззаперечний показник патріотизму серед вчителів і бажання навчати наших українських дітей за нашими програмами”, – зазначив Федоров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Страшно дивитися” – у Мелітополі загарбники розмародерили профтехучилище

Він розповів, що окупаційна влада почала набирати вчителів із різних регіонів Росії. Їм пропонують роботу у тимчасово захоплених Херсонській та Запорізькій областях.

За словами мера Мелітополя, місцеві мешканці сподіваються, що ЗСУ звільнять їх від російських терористів протягом літа. Вони вірять, що 1-го вересня діти підуть саме до українських шкіл.

Російські окупанти у тимчасово захопленому Мелітополі в Запорізькій області роздали колаборантам фейкові паспорти РФ. Виявилося, що в них немає прописки.

Власники таких паспортів без прописки не зможуть довести приналежність до регіону. Також такі паспорти не визнає ні Україна, ні навіть Росія.