Ворог хоче захопити Слов’янськ та атакувати Харків – Зеленський

Російська армія готується атакувати Харків та захоплювати Слов’янська.

Україна зробить усе можливе, щоб зупинити окупантів та захистити людей. Про це президент Володимир Зеленський сказав під час виступу на відкритті Форуму глобальної політики Інституту міжнародних політичних студій.

“Зараз армія Росії намагається зібрати сили, щоб знову атакувати Харків. Ми його деокупували, цей регіон. А вони хочуть знову, і ми це бачимо. А там півтора мільйона мешканців. Постійно бомбардують Миколаїв а там майже півмільйона мешканців. Хочуть захопити й повністю зруйнувати Словʼянськ там до війни було сто тисяч мешканців”, – зазначив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали відео жорстких вуличних боїв у Сіверськодонецьку (18+)

Щоб швидше відкинути російську армію, Україні потрібна сучасна зброя.

“Така зброя, яка має більший потенціал, ніж у російської армії. Ось чому я витрачаю стільки емоцій, стільки часу й стільки зусиль, щоб переконати всіх наших партнерів передати нам потужну зброю. Це питання життів”, – наголосив Зеленський.

Російські окупанти, можливо, захоплять Сіверськодонецьк найближчим часом. Це станеться за умови концентрації більшої частини сил на цьому напрямку.

Вони планують вийти на рубежі Луганської області до 26 червня. Зараз російська армія кинула фактично всі свої сили і засоби, щоб штурмувати населені пункти довкола. Вони намагаються прорвати оборону наших військ, взяти їх в оточення, яке здійснює оборону Лисичанська і Сіверськодонецька.