Збірна України вийшла до фіналу ЧЄ з фехтування

Чоловіча збірна України з фехтування на шпагах гарантувала собі щонайменше срібло чемпіонату Європи в командних змаганнях.

Про це повідомляє Еспресо.TV.

У Анталії (Туреччина) Андрій Ягодка, Юрій Цап, Василь Гумен та Богдан Платонов у 1/8 фіналу перемогли Іспанію – 45:33. У чвертьфіналі наші шпажисти позбавили титулу чинних чемпіонів Європи з Німеччини – 45:44. У півфіналі українці вирвали перемогу в Туреччини – 45:43.

Таким чином, збірна України вдруге в історії пробилася до фіналу ЧЄ у командних змаганнях шпажистів та гарантувала собі щонайменше срібну медаль. У фіналу українські фехтувальники посперечаються за титул з бронзовими призерами Олімпіади-2020 з Угорщини. Зустріч розпочнеться о 18:45.

У минулому році у Конгрес Міжнародної федерації фехтування назвав кращих фехтувальників світу за підсумками сезону 2020-2021. Серед номінантів виявилися українці.

Раніше ми писали, що українські фехтувальники завершили свої виступи на Олімпійських іграх 2020 в Токіо на стадії 1/4 фіналу. Майже годину спортсмени наполегливо билися з суперниками з Китаю, але поступилися з рахунком 35:45.