Україна може легко впоратися з вимогами ЄС щодо реформ – посол Німеччини

Україна може легко впоратися з вимогами ЄС щодо реформ. Дипломат наголосила, що для неї найважливішим питанням завжди була судова реформа в Україні.

Про це повідомила посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен, пише Інтерфакс-Україна.

«Я думаю, що Україна може легко з ними впоратися, бо це справді вимоги, які вже існують довгі роки. Є вже прогрес. Можливо, не той прогрес, якого хотіли б самі українці, особливо у сфері судової реформи… Ми, ваші партнери, особливо Група семи, постійно в контакті щодо цих питань з українським урядом», – сказала Фельдгузен на брифінгу.

Дипломат наголосила, що для неї найважливішим питанням завжди була судова реформа в Україні.

«Ми досить успішно здійснили реформу децентралізації. Я думаю, що це справді історія успіху. Але судова реформа – це друга реформа, яка справді змінюватиме країну. Всі роки, які я працюю в Україні, я спостерігала за кроками, що були зроблені, я робитиму це й надалі», – розповіла вона.

Фельдгузен зазначила, що судова реформа – «це ніколи не було просто».

«Але якщо є політична воля, там можна дуже багато зробити», – вважає вона.

Як відомо, Європейська Комісія рекомендувала Європейській раді надати Україні статус кандидата в члени Європейського Союзу з подальшим виконанням необхідних кроків. Президент Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн наголосила, що це передбачає проведення країною низки подальших важливих реформ.

Також Єврокомісія надала список необхідних реформ.

Повідомлялося, що Єврокомісія ухвалила рішення рекомендувати надати Україні статус кандидата в члени ЄС не через війну, а виходячи із досягнутого країною за останні 8 років прогресу, сказала президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак подякував Єврокомісії та вказав, що Україні надали план дій, який слід виконати для початку переговорів Києва щодо вступу до ЄС.