Катують, вбивають та кидають у ями – на Херсонщині та Запоріжжі терористи викрали майже тисячу українців

У тимчасово захоплених територіях Херсонської та Запорізької областей російські окупанти продовжують чинити терор місцевих мешканців.

Там вони викрали вже майже тисячу цивільних. Про це повідомляє колишня омбудсмен Людмила Денісова у Telegram.

У Запорізькій області військові РФ викрали 340 українців. На Херсонщині вони захопили у полон та утримують майже 600 осіб. Крім того, полонених іноді вивозять до тимчасово окупованого Криму.

Відомо, що у Станіславській громаді загарбники викрадали всіх чоловіків, незалежно від віку. Людей тримають у ямах, б’ють та піддають тортурам.

Частину мешканців, які взяли у полон, терористи вбивають. Так сталося з пожежником Сергієм Бойченко, якого викрали з будинку та стратили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данілов назвав, скільки захисників Маріуполя у російському полоні

Окупанти також мародерять у помешканнях людей, які виїхали з тимчасово окупованих територій, та заселяють до них російських військових, співробітників ФСБ та колаборантів.

Крім того, масово вантажівками вивозять тонами награбоване зерно та інші продукти до Криму.

“З 30 червня всі лікарні в Херсоні будуть переходити на російський статус – на зарплату медперсоналу у 10 разів нижчу за українську, без ліків і медпрепаратів, але після “курсів підвищення кваліфікації” у тимчасово окупованому Криму”, – додала Денісова.

У Запорізькій області російські окупанти продовжують знущатися над місцевим населенням. У Василівці вони викрали священника однієї з місцевих церков.

Російські окупанти викрали українського студента Артура Ярошевського голову студентської ради Ногайського фахового коледжу ТДАТУ імені Дмитра Моторного у Запорізькій області.