Коза трвамувала російських окупантів: що відбувається на захопленій території

У захопленому селі Кінські Роздори Запорізької області у лікарні розмістили близько 40 окупантів. Вони встановили по периметру лікарні “розтяжки”.

Потім туди зайшла коза та зачепила декілька гранат. Росіяни отримали поранення різного ступеню тяжкості, повідомляє Головне управляння розвідки Міноборони.

У Бердянську окупаційна адміністрація створює штучні черги в ЦНАПи.

Таким чином створюють враження, що люди прийшли по російські паспорти.

Всіх хто стоїть на обліку у військовій комендатурі змушують йти фотографуватися на документи. Людей, які не погодились стояти в чергах відправляють на громадські роботи.

Також в окупованих південних районах блокують український мобільний зв’язок та інтернет. Розвідка каже про роботу мобільної групи радіоелектронної розвідки та боротьби ЗС РФ. Під час роботи цих груп кожного разу у радіусі від кілометра зникав мобільний зв’язок українських операторів та блокувались українські сайти. Коли групи від’їжджали, доступ з’являвся.

“Імовірно, що головне завдання зазначених груп пошук проукраїнськи налаштованих осіб та членів їхніх сімей”, – йдеться у повідомленні.

У тимчасово окупованому Старобільську Луганської області окупанти “інвентаризують” обладнання місцевих аграрних компаній. Заявляють, що хочуть створити нове сільськогосподарське підприємство за принципом колективного господарства. Колишнім співробітникам кажуть, що їхня зарплата не перевищуватиме 10 тис. рублів. Це менше ніж 5 тис. грн. Тих, хто погодився, змушують прийняти російське громадянство до вересня.