У рф маркетплейси розпочали паралельний імпорт товарів брендів, що пішли з країни — ЗМІ

Великі російські маркетплейси Яндекс Маркет і Ozon зайнялися паралельним імпортом товарів брендів, що пішли з рф.

Великі російські маркетплейси Яндекс Маркет і Ozon запустили паралельний імпорт у рф товарів брендів, що пішли з росії. Про це пише російське видання Коммерсант.

Зокрема, Яндекс створює підрозділ, який займеться і ввезенням продукції з паралельного імпорту. За даними співрозмовника видання, перші партії товарів іноземних брендів, що пішли з Росії, в сегменті електроніки та побутової техніки вже прибули на склади компанії. При цьому конкретних брендів він не назвав.

Маркетплейс Ozon ввіз по паралельному імпорту продукцію Apple. Також повідомляється, що на маркетплейсі можуть з’явитися товари люксових брендів холдингів LVMH і Kering. Раніше торгівля такими товарами на майданчику була неможлива через суворі правила.

За словами джерел видання, Wildberries готова паралельним імпортом самостійно у разі виникнення дефіциту будь-яких товарів. Поки що рітейлер розраховує, що ввезення повністю забезпечать продавці майданчика.

За оцінками експертів, вартість товарів, які ввезуть до рф по паралельному імпорту, зросте на 5-50%, залежно від категорії товару та логістичного ланцюжка.

Читайте також: 

Іспанський бренд одягу Mango вирішив остаточно відмовитись від прямих продажів у росії та передає 55 магазинів своїм франчайзі.

Одна з провідних технокомпаній Hewlett Packard Enterprise, офіційно оголосила про припинення діяльності в білорусі та росії. Компанія призупинила роботу у двох країнах наприкінці лютого після нападу рф на Україну.

Литовський виробник продуктів із сурімі, рибної продукції та хлібобулочних виробів «Вічунай груп» йде з росії. Компанія планує повністю залишити ринок влітку 2022 року.

Раніше мережа ресторанів McDonald’s ухвалила рішення про повний вихід з російського ринку.

Водночас, попри заяви про вихід з ринку рф, багато світових компаній продовжують свій бізнес на теренах країни-агресора.