Грози й вітер з поривами: в Україну суне потужна негода

Сьогодні – найспекотніший день в Україні. Температура повітря подекуди становить +30…34°С.

Завтра ж прийде холодний атмосферний фронт, тому в регіонах очікується послаблення спеки, повідомила синоптикиня Наталка Діденко у Facebook.

“Протягом дня вівторка повітря зміниться на свіжіше. Спека ще втримається завтра на сході, півдні, у Дніпрі з районами, на Сумщині та на Полтавщині. Та й там вже у середу також стане легше дихати. Атмосферний фронт – це, зазвичай, дощі”, – ідеться у повідомленні.

21 червня температура повітря у західних, північних областях та в багатьох центральних знизиться до +20…26°С. Короткочасні дощі, місцями з грозами, пройдуть у західній частині країни, на півночі, ввечері можливі на Одещині, Миколаївщині та Луганщині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спека до +34°С: синоптики оновили прогноз на сьогодні

На решті територій завтра буде сухо та сонячно. Водночас у більшості областей можливі сильні пориви північно-західного вітру.

У Києві очікується послаблення спеки до +27°С. Дощ у столиці імовірний – короткочасний, але з грозою. Прогнозують також сильний вітер.

У середу температура повітря вирівняється по всій Україні, передбачається у межах +20…26°С, а на півночі місцями навіть +17…20°С.

Цього літа в Україні очікуються аномально високі температури. Особливо спекотно буде в західних областях.

Червень може стати на один-два градуси теплішим, порівняно з середніми даними за останні 30 років. Водночас температура повітря впродовж місяця, імовірно, відповідатиме типовому липню.