Де йдуть найзапекліші бої – у Великій Британії оновили карту війни в Україні

Сили оборони продовжують захищати Україну від російських загарбників, а на окремих напрямках – переходити в наступи.

Однак на деяких ділянках точаться важкі бої. Карту війни в Україні опублікувало Міноборони Великої Британії у Twitter 20 червня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ можуть ще більше загрожувати російським військам у Херсоні – ISW

Згідно з оновленою картою війни в Україні, на Харківщині знову посилюються бойові дії. За останній тиждень українські бійці змогли просунутися в районі Ізюма. Однак росіяни намагаються повернутися до своїх позицій біля Харкова.

Найгарячішою точкою залишається Донбас. Росія хоче захопити населені пункти Луганщини. Водночас окупанти готують наступ на Слов’янськ.

На півдні країни ситуація залишається напруженою. Збройні сили України намагаються просунутися до Херсона. Також українські бійці ведуть наступ з боку Запоріжжя.

Збройні сили України на Херсонщині вже здійснюють контрудари, щоб відтіснити російські війська. Повноцінний контрнаступ стане можливий разом із поставками зброї за лендлізом десь наприкінці серпня.

Важке озброєння також важливе на Донбасі щоб сповільнити просування Росії, в коментарі Gazeta.ua розповів військовий експерт Іван Січень.

Російські окупанти зосереджують зусилля на утриманні позицій на Південнобузькому напрямку. На Миколаївському напрямку ворог накриває зі ствольної та реактивної артилерії підрозділи Сил оборони. Зокрема, в районах населених пунктів Правдине, Посад-Покровське й Благодатне.