Ле Пен поступиться лідерством у партії, щоб очолити свою фракцію у парламенті

Марін Ле Пен, лідерка правопопулістського «Національного об’єднання», не повертатиметься на посаду президента партії, щоб очолити фракцію у парламенті, котра здобула несподівано багато місць.

У спілкуванні зі ЗМІ в 11-му окрузі Па-Де-Кале, від якого їй вдалось обратися, Ле Пен офіційно підтвердила, що не буде повертатися на посаду президента партії, повідомляє BFMTV.

«Я не повернуся до головування у Нацоб’єднанні і сконцентруюся на лідерстві у нашій дуже великій фракції», – заявила Марін Ле Пен.

Вона додала, що здивована рекордними 89 місцями, які політсила здобула за підсумками другого туру виборів, тоді як очікувала близько 60 мандатів.

Формальним лідером «Національного об’єднання» і після виборів залишиться Жордан Барделла, якому Ле Пен передала обов’язки перед президентськими виборами, щоб мати більше часу на свою кампанію.

Як відомо, за підсумками другого туру парламентських виборів блок чинного президента Еммануеля Макрона втратив абсолютну більшість, отримавши 245 місць. Другим за кількістю мандатів став блок лівих Nupes, отримавши 131 місце.

«Національне об’єднання» Ле Пен здобуло 89 місць – майже у десять разів більше, ніж мало досі.

Нещодавно повідомлялося, що французька партія «Республіканці», яка вважалась найреальнішим партнером по коаліції для блоку президента Еммануеля Макрона «Разом», відмовилась від переговорів і планує залишитися в опозиції.

Нагадаємо, Франція виступає за якомога швидше надання статусу кандидата на вступ до Європейського Союзу Україні та Молдові. Французьке головування Ради ЄС домагатиметься, щоб європейці були єдині у наданні цього чіткого та позитивного сигналу Україні.