“Це може бути правдою” – Жорін про вивезення командирів захисників Маріуполя в Москву

Полоненого командира полку “Азов” Святослава Паламара та командира 36-ї бригади морської піхоти Збройних сил України Сергія Волинського могли вивезти у московське СІЗО “Лефортово”.

Офіційно таку інформацію у полку поки що не підтверджують, розповів колишній командир полку Максим Жорін, передає “24 канал”.

“Поки що ми не можемо з впевненістю про це сказати”, – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захисники Азовсталі живі, але невідомі умови їхнього утримання – Єрмак

Однак за різними внутрішніми джерелами інформації, така ймовірність є. І вона висока, стверджує Жорін.

“За нашими даними ще із кількох джерел це може бути правдою. Не ідеться про те, що це на 100% так, але ймовірність велика. На мою думку, це дійсно так. Я гадав, що це трапиться раніше, враховуючи ставлення до наших бійців з боку російської пропаганди”, зазначив колишній командир.

Святослава Паламара і Сергія Волинського вивезли на територію РФ для так званих “слідчих дій”. Таку інформацію почали тиражувати пропагандистські ЗМІ РФ 19 червня. Вони стверджують, що також до Росії вивезли інших офіцерів різних українських підрозділів.

Джерело не повідомило, у який саме регіон РФ та командири яких ще українських підрозділів були вивезені разом з Паламаром та Волинським.

Понад 2,5 тис. українських бійців вивезли з Азовсталі в Маріуполі Донецької області на підконтрольну Росії територію. Їх планують повернути в Україну шляхом обміну.