російські підручники поповнилися інформацією про визнання кремлем «ЛДНР»

У росії включили в курс сучасної історії рф для школярів «визнання» кремлем так званих псевдореспублік «ЛДНР». Ця тема вже внесена до зразкової програми для дев’ятикласників на 2022 рік.

«Інститут стратегії освіти російської академії освіти» вже підготував приблизну робочу програму курсу «Введення в новітню історію росії» для дев’ятих класів середніх шкіл. Вчителі вже одержали його. Серед тем курсу – «возз’єднання» Криму з росією», та «Загальноросійське голосування щодо поправок до Конституції». Але тепер серед тем занять з’явилося і «Визнання» росією «ЛДНР» (2022 р.)», – повідомляє «РБК-Україна» з посиланням на проект програми, який опублікований на сайті «Інституту стратегії освіти».

Що саме планується доносити до школярів під час курсу, не зрозуміло.

Раніше країни ЄС погодили пакет санкцій проти РФ, до яких потрапили депутати Держдуми, а також ще 27 фізичних та юридичних осіб.

У відповідь на визнання «ЛДНР» та загострення в Україні США запроваджують економічні санкції проти РФ та її еліт.

Уряд Австралії запроваджує економічні санкції щодо Росії після її рішення визнати «Л/ДНР». Зокрема, заходи стосуватимуться окремих громадян РФ.

Прем’єр-міністри Канади та Японії оголосили про запровадження економічних санкцій проти Росії, яка 21 лютого визнала незалежність самопроголошених «Л/ДНР».

Екс-президент Росії Дмитро Медведєв, коментуючи рішення Німеччини припинити сертифікацію газопроводу «Північний потік-2», заявив, що «незабаром європейці платитимуть 2 000 євро за тисячу кубів газу».

Верховна Рада підтримала запровадження санкцій проти депутатів Державної думи РФ. Постанову підтримали 322 нардепи.