Україна має чотири пріоритети у війні з РФ – Єрмак

Після повномасштабного вторгнення Росії на перший план в Україні вийшли “специфічні пріоритети”.

Про це заявив голова Офіса президента Андрій Єрмак в інтерв’ю, передає “Лівий берег”. Він розповів про чотири головні напрями, над якими зараз працює українська влада.

За його словами, першим з них є забезпечення української армії зброєю та боєприпасами.

Другим важливим моментом, стверджує Єрмак, є постійне посилення проти країни-агресора економічних санкцій. Він переконаний, що санкції мають змусити Кремль зупинити війну. Також у пріоритеті влади є гуманітарні питання, пов’язані з постраждалими громадянами України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Африці, Азії та на Близькому Сході закликали Україну припинити чинити опір РФ – Кулеба

Єрмак заявив про необхідність фіксації всіх злочинів окупантів, зокрема викрадення та вивезення на територію Росії українських дітей. Усе це потрібно для підготування міжнародних судових процесів, а згодом – для репарацій, пояснив він.

Четвертим пріоритетом України зараз є гуманітарна й фінансова сила всіх, хто змушений був залишити свої помешкання у зоні бойових дій.

“Щодо всіх перелічених проблем створені міжвідомчі й міжнародні робочі групи. І Офіс президента координує всю цю роботу”, – запевнив Єрмак.

Імовірність масштабної участі білоруської армії у війні проти України є невисокою. Причина – настрої народу Білорусі, заявив Андрій Єрмак.

Тим часом у міністерстві оборони Білорусі стверджують, що не готуються нападати на Україну. Міністр оборони Білорусі Андрій Жук заявив, що ні з ким воювати не планує.