САП направила до суду справу щодо керівників і суддів ОАСК: подробиці

Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до Вищого антикорупційного суду справу стосовно 11 підозрюваних за фактом зловживань в Окружному адміністративному суді столиці.

Про це інформує пресслужба САП у Телеграмі.

«Прокурор САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ скерував до Вищого антикорупційного суду обвинувальний акт стосовно голови та суддів Окружного адміністративного суду міста Києва, які обвинувачуються у зловживаннях в ОАСК, вчинених у змові з низкою інших осіб, а саме: у вчиненні спроб захоплення державної влади, перешкоджанні роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів, а також участі у злочинній організації і зловживанні впливом», – йдеться у повідомленні.

Серед обвинувачених: голова ОАСК; заступник голови ОАСК; заступник голови ОАСК; чотири судді ОАСК; голова Державної судової адміністрації України; фізична особа адвокат, ексчлен ВККСУ; суддя ВАСУ у відставці, ексчлен ВККСУ; фізична особа (адвокат).

Раніше ми писали, окружний адміністративний суд Києва (ОАСК) відкрив ще одне провадження за позовом екс-президента Віктора Януковича.