Смертний вирок іноземцю в терористичній ДНР: Марокко звернулося з вимогою до Росії

Нацрада з прав людини Королівства Марокко звернулася до Росії з проханням забезпечити чесний суд полоненому військовослужбовцю ЗСУ Брагіму Саадуну, якого в так званій ДНР засудили до смертної кари.

У Марокко докладатимуть усіх можливих зусиль, щоб захистити права їхнього громадянина від ризику смертної кари, пишуть на сайті відомства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Засуджених” окупантами іноземців розраховують обміняти – спікер Інтернаціонального легіону

“Рада звернулася до російської влади з проханням докласти всіх зусиль для забезпечення справедливого судового розгляду справи Ібрагіма Саадуна під час розгляду апеляції та налагодити зв’язок із зацікавленими сторонами, щоб ознайомитися з умовами його утримання та поважати міжнародні стандарти”, – ідеться в повідомленні.

Бойовики так званої ДНР “засудили” до смертної кари трьох іноземних воїнів, які захищали Україну. Про це 9 червня повідомили російські ЗМІ.

Так званий верховний суд ДНР заявив про “вирок” британцям Ейдену Асліну, Шону Піннеру і марокканцю Саадуну Брагіму. Також окупанти заявили, що полонені “можуть оскаржити рішення” і “просити про помилування”.

Дали іноземним захисникам України місяць на “оскарження рішення” так званого суду.

Однак на іноземних громадян, які служать у лавах Збройних сил України, поширюється правовий статус комбатантів. Цей статус наділяє їх правом на поводження з ними як з військовополоненими, якщо вони потрапили до рук ворога. Це значить, що вони захищені Женевською конвенцією.