Жителів США агітують здавати зброю на підтримку України 

Влада американського міста Маямі (штат Флорида) 18 червня влаштувала акцію Gun 4 Ukraine (Зброя для України) у рамках якої містянам пропонували здавати зброю, яка піде на підтримку України у боротьбі із російським агресором. 

Натомість людям давали грошові сертифікати на суму від 50 до 150 доларів, залежно від зданої зброї – пістолет (50 доларів), гвинтівка чи дробовик (100 доларів) або ж автоматичний карабін (150 доларів), сказано на сайті міськради Маямі. 

Місто Маямі запровадило програму добровільного викупу зброї, щоб допомогти Україні забезпечити безпеку та оборонне обладнання. Ваші пожертви будуть використані для підтримки зусиль України. Отримайте подарункову картку від 50 доларів США за стару, невикористану або знайдену зброю, без запитань. Зробіть свій внесок, щоб наші вулиці були безпечнішими… Здача зброї під час викупу забезпечує знання того, що зброя буде належним чином утилізована або передана для використання на підтримку України. Це також чудовий спосіб показати свою підтримку в боротьбі з вогнепальним насильством.

— міськрада Маямі

Влада Маямі зазначила, що ідентифікація при здачі зброї не потрібна. 

Читайте також:

У Кабміні пояснили, чому не йде американська зброя за ленд-лізом

Посол пояснила, як США обиратимуть зброю для постачання в Україну

Міністр армії США про зброю для ЗСУ: враховуємо, що Путін може відчути себе загнаним у кут