У захопленому Мелітополі росіяни вигадали нову корупційну схему

У Запорізькій області в тимчасово захопленому росіянами Мелітополі окупанти разом з колаборантами вигадали нову корупційну схему.

Тепер водіям фур необхідно отримати “жовту перепустку”, щоб проїхати до міста через місцеві блокпости, повідомляє місцеве видання “РИА Мелитополь”. Водії вантажівок готові платити великі гроші, щоб отримати так званий пропускний документ.

“Жодного порядку видавання таких перепусток не визначили. Російські військові кивають на окупаційну “адміністрацію”, а так звана влада – на військових. На в’їзді в місто з боку Василівки вже стоять у черзі понад 100 фур, тож фактично жодні вантажі мелітопольцям не привозять. Така перепустка для фермерів – це водночас дозвіл на роботу і на реалізацію своєї продукції. Ціна отримання – третина всього врожаю”, – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ в Запорізькій області “знешкодили” низку техніки з окупантами й два “опорники”

Такими діями росіян обурені навіть колаборанти з тимчасово окупованого Криму. Наприклад, “ексміністр транспорту” Криму Анатолій Цуркін опублікував фото перепусток і відверто написав про пограбування українських фермерів.

На перепустці вказана дата, до якої діє це “документ”. Така ідея – вигадка суто запорізьких окупантів. На захопленій ворогом частині Херсонщини такого поки що немає.

В авіамістечку тимчасово окупованого Мелітополя в Запорізькій області з’явилися російські найманці з Сирії. Їх помітили місцеві жителі.

99% громадян в Мелітополі чинять опір окупаційній “владі”. Нещодавно місцеві фермери підсунули окупантам отруєну черешню, яка викликала масові захворювання у окупантів.

На Запоріжжі через масову відмову освітян проводити навчальний процес за російською програмою, окупанти в Мелітополі залучають на посади вчителів людей без педагогічної освіти. Помічено збільшення кількості вчителів, відряджених з РФ та окупованого Криму. Місцевим освітянам, які відмовилися від співпраці з окупантами, створюють побутові проблеми та погрожують репресіями.

Поблизу Нової Каховки й Берислава Херсонської області ворог примушує населення здавати закупникам з Криму 70% врожаю. Закупівельні ціни подекуди становлять близько 10% від роздрібної ціни. Одночасно діє заборона вивезення врожаю на території, підконтрольні Україні. Відомі випадки, коли підприємці роздавали полуницю та черешню населенню безкоштовно.