У Зеленського оцінили ймовірність масштабної участі у війні білоруської армії

Імовірність масштабної участі білоруської армії у війні проти України є невисокою.

Причина – настрої народу Білорусі, заявив керівник Офіса президента Андрій Єрмак в інтерв’ю LB.ua

“Безумовно, Білорусь узяла участь в агресії проти України. Саме з її території стартували перші ракети, звідти напали російські війська. Проте ми вважаємо, що білоруський народ не підтримує ідею участі у війні. Вони надали свою територію для російських військ. Але ймовірність масштабної участі білоруської армії у війні не є високою саме через настрої народу Білорусі”, – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військкомати Білорусі розсилають повістки на “навчання з мобілізації”

Тим часом у міністерстві оборони Білорусі стверджують, що не готуються нападати на Україну. Міністр оборони Білорусі Андрій Жук заявив, що ні з ким воювати не планує, пишуть білоруські ЗМІ.

Від початку повномасштабної агресії Росія використовувала територію Білорусі як плацдарм для атак на Україну. Звідти 24 лютого наступали російські загарбники.

Для здійснення авіанальотів проти України російська армія використовує практично всі аеродроми Білорусі.

З Білорусі авіація РФ бомбардувала військові та цивільні цілі, обстрілювала територію України ракетами, здійснювала десантування, використовувала гелікоптери.

Майже 100% українців ненавидять самопроголошеного диктатора Білорусі Олександра Лукашенка.

Білорусь проводить масові військові тренування і навчання, на яких відпрацьовують “перехід з мирного на воєнний час”. Заняття з бойової готовності білоруська армія розпочала 7 червня. Проводять також серед строковиків після чергового призову на військову службу й освоєння новим поповненням програми початкової військової підготовки.