Мешканців Сіверськодонецька росіяни депортують цілими кварталами – Стрюк

Українські військові контролюють понад третину Сіверськодонецька на Луганщині.

Більшість житлових кварталів російські загарбники тримають під контролем. Про це повідомив 20 червня голова військово-цивільної адміністрації Сіверськодонецька Олександр Стрюк, передає Gazeta.ua.

“Понад третину міста контролюють ЗСУ. Іншу частину – росіяни. Це промзона, квартали над нею, частина міста вздовж Сіверського Донця”, – сказав він.

Зазначив, що країна-агресорка Росія кидає на штурм міста “нову й нову живу силу”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ в Запорізькій області “знешкодили” низку техніки з окупантами й два “опорники”

“Наші хлопці тримають оборону, практично цілодобово перебуваючи у вуличних боях. Їх розстрілюють і з мінометів, і з крупнокаліберної артилерії. Тривають періодичні авіанальоти. Ворог кидає все нову й нову живу силу на штурм міста. Лише неймовірними зусиллями нашим захисникам вдається тримати лінію оборону й не допустити просування рашистів”, зазначив Стрюк.

Також він підтвердив, що окупанти застосовують у Сіверськодонецьку заборонені касетні бомби.

У місті залишаються цивільні. У тій частині Сіверськодонецька, яка під контролем росіян, загарбники “насаджують” свої порядки.

“Відомі факти, коли людей примусово депортували з будинків чи цілих кварталів, бо російським військовим було необхідно там зайняти позиції. Мешканців силоміць вивозять на окуповану Росією територію”, зазначив Стрюк.

З початку повномасштабного вторгнення Росії більшу частину Луганської області захопила російська армія. За офіційними даними, українські військові контролюють тільки 10% регіону.

Окупанти продовжують використовувати “повзучу” тактику на Луганщині. Область винищують з усієї можливої зброї. Українські бійці мають успіхи у вуличних боях, однак ворожа артилерія переважає.

Українські захисники втратили контроль над селищем Метьолкіно поблизу Сіверськодонецька у Луганській області. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Він переконаний, що оборону Лисичанська загарбникам не подужати. Розуміючи це, вони “нищать місто наперед”. Допомагають терористам місцеві зрадники.