ЗСУ втратили контроль над Метьолкіним на Луганщині – Гайдай

Українські захисники втратили контроль над селищем Метьолкіно поблизу Сіверськодонецька у Луганській області.

Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в Тelegram 20 червня.

“Зараз ми не контролюємо Метьолкіне поблизу обласного центру. Бої точаться в багатьох селищах навколо Сіверськодонецька та Лисичанська. Втрачений населений пункт – це не означає “програна війна”. Луганщину будуть боронити до останнього. Ми будемо стримувати орду, скільки це буде треба”, – написав він.

Окупанти продовжують використовувати “повзучу” тактику на Луганщині. Область винищують з усієї можливої зброї. Українські бійці мають успіхи у вуличних боях, однак ворожа артилерія переважає, зауважив Гайдай.

“Рашисти посилили артилерійські та авіаційні обстріли. Потужно гатять по сіверськодонецькій промзоні та околицях міста. Те саме в районах Тошківки та Устинівки, бо орки хочуть здійснити там прорив. Задля цього стягнули туди велику кількість техніки”, – додав Гайдай.

Він переконаний, що оборону Лисичанська загарбникам не подужати. Розуміючи це, вони “нищать місто наперед”. Допомагають терористам місцеві зрадники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Битва за Донбас: Генштаб назвав напрямки, на яких зосередилась РФ

“Вони коригують вогонь по будівлях, де переховуються люди та важливих структурах для життєдіяльності”, – додав Гайдай.

Попри обстріли, з Лисичанська триває “тиха” евакуація. Її забезпечують силами працівників військових адміністрацій, поліцейських, рятувальників та волонтерів.

“З населених пунктів, де тривають активні бойові дії, людей вивозять військові на броньованій техніці”, – підсумував чиновник.

З початку повномасштабного вторгнення Росії більшу частину Луганської області захопила російська армія. За офіційними даними, українські військові контролюють тільки 10% регіону.

На всій території Луганщини точаться запеклі бої, а основні сили зосереджені в Сіверськодонецьку. Окупанти кинули всі сили й спроможності на захоплення цього міста. Щодня знищують його й намагаються пробитися ближче до сусіднього Лисичанська.

13 червня Інститут вивчення війни повідомив, що армія РФ витіснила українських захисників із центру Сіверськодонецька.

Окупанти встановили новий дедлайн “захоплення” Сіверськодонецька – 22 червня. Керівництво РФ вже втретє змінює дату.