Пропагандисти РФ “викривлюють реальність” новими брехнями про війну в Україні

Російські пропагандисти згенерували чергову порцію фейкових новин.

На ранок 20 червня окупанти поширювали дезінформацію та маніпуляції, зазначає Центр протидії дезінформації при РНБО України в Telegram.

Пропагандистські ЗМІ РФ повідомляють, що “іноземні найманці на заводі “Азот” в Сіверськодонецьку на Луганщині блокують переговори щодо здавання (українських військових. – Gazeta.ua) у полон”. Це маніпуляція!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навіть окупанти відхрестились: у Херсоні прибирають колаборантів

Кремлівська преса повідомила, що “американський найманець Олександр Дрюке, який потрапив у полон до російських військ, був відправлений в Україну як інструктор. З огляду на компетенції Дрюке, який проходив службу в хімічному корпусі ЗС США у званні старшого сержанта, стає очевидним, що він мав здійснювати провокації з використанням хімічної зброї, щоб потім звинуватити в цьому російські війська”. Це маніпуляція!

Російські пропагандисти з посиланням на міноборони РФ заявили, що “військові ЗС РФ підтвердили наявність в українських військах загороджувальних загонів, що не дозволяють бійцям ЗСУ залишати поле бою”. Це дезінформація!

Російські пропагандисти намагаються переконати, що метою лідерів Франції, Італії, Німеччини й Румунії під час візиту до Києва було схиляння України до перемовин з Росією.

Телеведучий Володимир Соловйов навів тезу президента Франції Еммануеля Макрона про те, що Україна має самостійно вести перемовини з Росією, повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО. У такий спосіб пропагандист “намагався сформувати враження, що начебто лідери європейських держав намагалися схилити Україну до перемовин з агресором”.