Українська ППО знищила російські ракети над Одещиною

Війська рф атакували ракетами Одеську область – у ніч на 20 червня ворог завдав ракетного удару по Білгород-Дністровському району, а вранці – по Одесі. Однак українська протиповітряна оборона знищила ці ракети у повітрі. 

Про це повідомило Оперативне командування «Південь». 

Ворог продовжує атакувати Одещину крилатими ракетами типу «Онікс» з берегового ракетного комплексу, що розташований в тимчасово окупованому Криму. Вночі була спроба вдарити по Білгород-Дністровському району, а ранком – по самій Одесі. В обох випадках силами протиповітряної оборони ракети знищені в повітрі

— Оперативне командування «Південь»

Інформація про вибухи в Одесі почала з’являтись близько 07:20 20 червня, до цього повідомлялось про роботу ППО на території області. Повітряна тривога на Одещині оголошувалася з 07:19 до 07:34, а також вночі з 02:37 до 02:51.

Місцеві жителі повідомляли про дим  і «приліт» в Одесі, проте за іншими даними, стовп диму виник через пожежу на підстанції, а не через ракетний удар.

17 червня ЗСУ збили дві російські крилаті ракети над Одеською областю. Ворожі цілі вдалося приземлити вночі.

Раніше українська ППО збила ворожу ракету у Запорізькій області. Також росіяни запустили шість ракет по Кременчуцькому нафтопереробному заводу. Та вдарили ще двома по ТЕЦ.