“Взявся за обличчя і було багато крові” – Найєм розповів, як зазнав поранення на фронті

Адвокат Масі Найєм, який воює за Україну, розповів про поранення на фронті.

За його словами, від вибуху один товариш загинув одразу. Інший зараз у комі. І лише Найєм зміг прийти до тями. Про це розповів “Українській правді”.

“Ми були на виконанні завдання. Там, де не мало бути мін, ми перевірили по мінних полях. Ми вже приїхали на місце й так сталося, що машина підірвалася на кількох мінах”, – каже він.

Додає, що сила вибуху була настільки потужною, що їхнє авто здійнялося в небо на 7 м, а мотор відкинуло на 15 м.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зазнав невиліковної травми: ведучий Даніель Салем показав відео бою з окупантами

“Пам’ятаю, що це був вибух. Я одразу взявся за обличчя і було багато крові. Хлопці підбігли й кричали, чи ми живі. І я кричав: так, допоможіть вийти. І намагався самотужки відчинити двері. Потім вже вони допомогли. І я виліз”, – розповідає також.

Найєм згадує, що шукали автомобіль евакуації. Потім поклали його на заднє сидіння.

“І все. Далі пам’ятаю тільки уривками, що мене перекладали з ліжка на ліжко”, – каже він.

Розказує, що в певний момент бачив поруч брата Мустафу Найєма і радницю голови Дніпропетровської облради Тетяну Губу.

“Вона взяла за руку й сказала: я поруч, не переживай. Все. Це те, що я пам’ятаю до операції”, – згадує адвокат.

Масі Найєма важко поранили на фронті 5 червня. Про повернення до лав ЗСУ Найєм повідомляв у квітні. 2015 року воював на фронті, демобілізувався через рік. Засновник юридичної компанії “Міллер”. Є братом заступника міністра інфраструктури, колишнього журналіста і нардепа Мустафи Найєма.

Найєм розповів, що з місця подій його довезли до Слов’янська. Там його стабілізували місцеві лікарі та співробітники Першого добровольчого мобільного госпіталя ім. Миколи Пирогова.

До лікарні Краматорська транспортувала команда MOAS – міжнародної гуманітарної організації Migrant Offshore Aid Station. В Україні команда координується групою іноземців на чолі з двома афганцями з Кабула – Саїдом і Заміром.

Після операції у Краматорську в Дніпрі воїна прийняла команда Сергія Риженка, головлікаря лікарні ім. Мечнікова. Операцію робив завідувач відділення нейрохірургії Андрій Сірко.