Як ЗСУ звільнятимуть Херсон та яких «сюрпризів» чекати від окупантів 

Російські окупанти можуть спробувати перешкодити українським воїнам звільнити Херсон, підірвавши Антонівський міст на захід від міста. Однак у цьому разі ЗСУ можуть налагодити переправи або підуть на прорив на Нову Каховку та минуть річку Дніпро по дамбі. 

Пошкодити Каховську ГЕС загарбники не зможуть, бо вона тримає рівень води в Дніпрі й забезпечує роботу Північно-Кримського каналу, пояснює військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов. 

Якщо міст і буде підірваний, то, повірте, знайдуться засоби для переправи через Дніпро..Міст при сильній течії не наведуть, але плавзасоби для переправлення військ, я думаю знайдуться. А може бути прийнято рішення Генштабом і буде вклинення і прорив на Нову Каховку. І тоді ми по дамбі можемо спокійно перейти через Дніпро в Новій Каховці і розвивати наступ від Мелітополя в напрямку Херсона. І заходити з двох сторін. Варіантів може бути дуже багато. Якщо на Каховській ГЕС відкрити шлюзи і знизити рівень води в Дніпрі, то Північно-Кримський канал залишиться без води. Така ось дилема у росіян з приводу руйнування/неруйнування Каховської ГЕС

— Олег Жданов
військовий експерт, полковник запасу

Нагадаємо, контратаки ЗСУ найближчими тижнями ще більше загрожуватимуть російським окупантам у Херсоні та Запоріжжі. Міський голова Мелітополя впевнений, що найближчим часом Херсон та Мелітополь будуть звільнені, адже ЗСУ істотно просунулися та знаходяться уже на підступах до Херсона.