У МЗС пояснили, чим воюватиме Україна у разі відсутності поставок зброї

Україна захищатиметься «лопатами» від військової агресії росії в разі припинення постачання західної зброї.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба підкреслив, що ніхто на Заході не має вірити в те, що Україна буде охочіше йти на поступки без постачання озброєнь, повідомляє німецький телеканал ARD.

«Якщо ми не отримаємо зброї, добре, тоді ми будемо воювати лопатами, але ми будемо захищатися, тому що ця війна – війна за наше існування», – сказав Кулеба.

Разом з тим міністр зазначив, що в Україні значно менше зброї, ніж у росії.

«Тому чим раніше ми отримаємо зброю, чим раніше вона буде відправлена, тим більшою буде допомога для нас. Якщо зброя буде відправлена пізніше, ми все одно скажемо «спасибі», але тоді багато чого буде витрачено даремно, багато людей загине», – заявив він.

Читайте також:

1 червня канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що ФРН передасть Україні сучасні системи протиповітряної оборони IRIS-T. Крім того, очікується, що в липні Україна отримає і перші 15 зенітних самохідних установок Gepard зі складів німецької промисловості.

Однак за даними німецьких ЗМІ, надання Україні важкого озброєння від Німеччини затримується через непорозуміння між урядами країн.

Водночас, посол Німеччини Анка Фельдгузен заявила, що затягування з поставками озброєнь Україні немає.

Україна розраховує, що під час візиту до Києва, канцлер Німеччини Олаф Шольц назве конкретні дати поставок озброєння для ЗСУ.

Міністр оборони України Олексій Резніков і його німецька колега Крістін Ламбрехт, обговорили майбутній пакет військової допомоги Україні.

Також Олаф Шольц має намір відправити зброю прямо в зону бойових дій в Україні, чого німецький уряд ніколи не робив раніше.